07 listopadu 2006

The Wailers již zítra...













Zítra (středa 8.11.) se v prostoru Roxy uskuteční koncert jamajské kapely The Wailers. Kapela na jejímž počátku stáli Bob Marley, Peter Tosh a Bunny Wailer (Wailers), poté samotný Bob s doprovodnou kapelou (Bob Marley and The Wailers) a nakonec už jen hudebníci, kteří na úspěšná léta navázali a různě se s předchozími Wailers proplétali (The Wailers). Tato legendární kapela se s polu s Bobem Marleym zasloužila o vznik reggae a také o to, že svět poznal jamajskou kulturu a hlavně hudbu (ska, rocksteady, reggae) blíže. O úspěch kapely vypovídá fakt, že dosud prodala přes 250 miliónů nosičů! A mimojiné i fakt, že deska Exodus byla zvolena hudebním počinem století.
Kdo by neznal hity jako No Woman, No Cry, Get Up Stabd Up a nebo Could You Be Loved?
Do Prahy skupina přijíždí pod taktovkou Astona Baretta po deseti letech a do Čech dokonce po 2, když navazuje na své vystoupení na Trutnov Open Air.
Na závěr vám bohužel musím sděli, že se na koncertě asi neuvidíme:( , pže lupeny na místě stojí škoujících 999,- Kč. Abych se přiznal, tak úmysl pořadatelů moc nechápu, přiznejme si, že Wailers po zesnutí Boba už moc netáhnou a navíc vzhledem k tomu, že hrají hodně specifický žánr, který poslouchá jen "malý" okruh lidí, kteří navíc, troufám si říc, nevidí cíl svého života ve vydělání co nejvíce peněz nebo často ještě studují. Z toho plyne, že Wailers mají svou cenu, ale málokdo ji asi bude ochoten zaplatit... Škoda, chtěl jsem je docela dost vidět :((

Žádné komentáře: