07 ledna 2007

United Flavour již na jaře!




Kdo ještě nezná pražskou mezinárodní partičku United Flavour, tak by to rychle měl změnit. Jestli posloucháte nějaký z těchto žánrů: reggae, dancehall, ska, ragga, latino, soul, r'n'b a hip-hop tak jste na správné adrese.
Skupina se po různých předskupeních (Spanish Flavour, Hermakuti...) dala dohromady v roce 2004. Za poměrně krátkou dobu stihla koncertovat např. s Kelis, Big Famili, Cherry Hill, Gentlemanem, Caňaman... a vystoupit na řadě festivalů, včetně zavítání na Slovensko, do Rakouska, Švýcarska a Německa.
V roce 2005 vyšlo jejich první demo United Flavour EP se 7 tracky. Nejznámější písní se stala pecka Revolution na stejnojmenném vlastním riddimu. Po kladných ohlasech, překvapivě i v některých mass-médiích se zvedla vlna zájmu a kapela tak navštívila i televizní studia (Snídaně s Novou, Noc s Andělem). Následoval první opravdový singl Bad Mouth s rapperem Cabou.

Složení kapely je více než exotické a pojem international band se hodí jak k umu i personálnímu obsazení kapley. Šéfem a zakladatelem skupiny je Djei z Pobřeží slonoviny, který ovládá jeho milovanou baskytaru a občas i něco zatoastuje. Jako klenot kapely působí vždy usměvavá a sympatická zpívající novinářka Carmen ze Španělska. Na bicí hraje klidný příbramák Split. Dalším členem bicí sekce je Standa z Hronova, který stojí za perkusemi. Klávesy a to v množném čísle jsou oborem Splita z Podpradu a Velocityho z Nymburka. Jako stálý host působí rapper Henry D, původem ze Zambie. To je základních 7 členů. Občas s UF vystoupí další hosté: hráč na kytaru, zpěvák, trojčlenná dechová sekce (alt, tenor, trombon). Kapela docela raritně hraje bez kytary-nástroje, který stojí skoro za veškerou moderní hudbou. Že by se to projevilo nějakým deficitem, to nejde rozhodně říci. Jako hostující zpěváci se představili např. Kuko (Caňaman), El Condoristo (Chile) a Damalystik (Francie).

Kapela se nyní nachází ve studiu, kde natáčí své první album. Vyjít by mělo na jaře na labelu SubPub. Společně s regulérním albem spatří světlo světa i cd Revolution Project, kde nejdeme verze stejnojmenného riddimu např. od: Yellow Sisters, Navigators, Big Famili, El Condorsito, Bobo Vincent Richard, Admirál Kolíbal & Asheema, Babylon Station, Susha, Urban Bushman, Damalystik, Mista Cocoman. Dalším počinem do trojice bude dvd Live at Lucerna Music Bar.

Nyní máte jedinečnou možnost si na stránkách UF objednat edicí výše zmíněných 2 cd a dvd za super cenu 250,- + poštovné. Cd RP a dvd LLMB se vylisuje jen limitovaná serie. Takže bych doporučoval objednávat hned. V téhle době, kdy 1 cd běžně stojí kolem 500,- mám skoro pocit, že se snad kapela touto cenou okrádá, což bych doopravdy nechtěl.
Navnazen výtečným silvestrovským vystoupením v Noci s Andělem se nemůžu dočkat...a jak řekl Anděl: "United Flavour - moje srdeční záležitost." Pod to bych se podepsal ;) Takže přeji kapele, ať se jim podaří natočit cd minimálně stejně tak dobře, jako vypadají jejich koncerty!

Nakonec malá ukázka z chystaného dvd

United Flavour - Cool


United Flavour - My Way


United Flavour - Que No

Žádné komentáře: