18 srpna 2007

Reggae Meeting


Po naprosto skvělém festivalu Real Beat nám jeho pořadatelé z Jahmusic.net i letos přichystali pokračování jeho staršího a zkušenějšího sourozence. Bude jím festival Reggae Meeting, který se v tomto roce 2007 uskuteční již po 7.! Jako tradičně vstupné bude dobrovolné. Oproti minulým ročníkům se změnil nejen termín (nyní na konci prázdnin), ale i lokace. Jelikož se na tradičním místě pod hradem Točník/Žebrák letos v červnu konal již zmíněný high grade festival RB, tak organizátoři usoudili, že je čas na změnu. Reggae Meeting se uskuteční na louce u pískovny Oplatil poblíž vesnice Staré Ždánice, nedaleko Pardubic. Líbivé rytmy reggae se na tomto místě začnou ozývat již v pátek 31.8. a budou znít až do pozdních sobotních hodin. A co nás tedy čeká?
Kromě koupání v sousedící pískovně se můžete těšit hned na 3 stage! Na první GrowShop.cz Live Stage budou headlinery němečtí King Banana, jejichž repertoár začíná ska 60.let a končí až moderním dancehallem. Mimochodem poměrně nedávno vystoupili jako RB warm-up v LMB v Praze a minulý rok jim vyšlo album Royal Family. Ještě jsem je naživo nesylšel, takže pro mě hlavní lákadlo Reggae Meetingu!
Další, nikoli však menší, hvězdou budou "domací" United Flavour. Multižánrová kapela předvádí určitě jednu z nejlepších show, která je nabitá energií, tak že nenechá nikoho chladným a do tonů její hudby se začne pohupovat úplně každý! United Flavour se konečně dostává zaslouženě většího prostoru v médiích. Důvodem je určitě dlouhohrající debut s názvem Unity. Sám jsem poměrně zvědavý jak moc může tady v Čechách vystoupat hvězda nezávislé kapely, která si nenechá diktovat od vvydavatelství a dělá hudbu jen podle vlastního vkusu a zůstává svá. United Flavour jsou každopádně těmi nejlepšími, kteří se o to mohou pokusit.
Na hlavní stagi vystoupí také francouzské duo z Martiniku King Kalabash a Baron Black alias Big Famili s selectorem Damalistikem, stálice české reggae scény Švihadlo, roots reggae kapela Urban Bushman, občasně hrající Dub-o-net, dívčí pěvecký kvartet Yellow Sisters, psychodestruktivní kabaret Dub in da Trip, bubnující Nyabingi Warriors, roots reggae skupina San Dal, akustičtí Afrodisiak a americkým Mc.Turnerem a dalšími budou ještě: Dubwize Gangsters, Zion Squad, Banditos.
Druhá Skateshop.cz Let It Roll stage bude patřit dj a sound systémům, z nichž bych namátkou jmenoval: Basetix, Prosound, Roccaflex, Pawlač Zewls, PeeniWalli, Swamp Safari a Waddup. Poslední stage s názvem R.I.Z.L.A. Dub Station bude v režii stejnojmeného sound systému a jeho dubplates.
www.reggaemeeting.net
www.jahmusic.net

Malá rekapitulace:
7.Reggae Meeting, 31.8.-1.9. 2007, pískovna Oplatil u vesnice Staré Ždánice nedaleko Pardubic
vstupné: dobrovolné, stanování: zdarma, parking: 100,-
hudba: domácí reggae špička-United Flavour, Švihadlo, Urban Bushman... + King Banana, Big Famili
Takže C U a ať vyjde počasí :)

Žádné komentáře: